Facebook şterge peste 800 de conturi şi pagini cu milioane de followeri. Conservatori proeminenţi scoşi din peisaj

(Chris Ratcliffe/Bloomberg/Getty Images)

Cu o lună înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului din SUA, ce vor avea loc în luna noiembrie, Facebook a şters 559 de pagini şi 251 de conturi, susţinând că acestea au afirmat că răspândesc informaţii eronate şi spam-uri. Totuşi, câteva pagini – unele fiind urmărite de milioane de utilizatori – au aparţinut unor conservatori pro-Trump care şi-au petrecut ani de zile pentru a atrage un număr atât de mare de followeri, potrivit site-ului Zero Hedge.

Free Thought Project a postat joi următorul mesaj pe contul de Twitter: “După cinci ani de creare a unei baze de fani, Facebook a depublicat în mod oficial pagina noastră (cu 3,1 milioane de fani). Aşadar, nu mai putem posta nimic pe ea. Acest lucru este într-adevăr scandalos. Vom face tot ce vom putea pentru a ne recupera pagina şi pentru a lupta înapoi.

De asemenea, Anti-Media, într-o postare pe Tweeter a susţinut: “Pagina noastră de Facebook, care are 2,1 milioane de followeri, a fost depublicată, împreună cu alte peste 800 de pagini şi conturi. Eliminarea mass mediei alternative este pe rol”.

Facebook susţine că “actori interni” au creat “pagini şi conturi false pentru a atrage oameni cu ştiri politice şocante”, potrivit Bloomberg.

“Oamenii din spatele acestei activităţi postează de asemenea aceleaşi postări pentru click-uri [clickbait] în zeci de grupuri de pe Facebook, deseori de sute de ori într-o perioadă scurtă de timp, pentru a mări traficul pentru website-urile lor”, a precizat joi gigantul american. “Şi deseori ei folosesc conturi false pentru a genera like-uri şi share-uri (distribuiri) false”, a mai susţinut Facebook, adăugând că în acest fel paginile false induc oamenii în eroare în privinţa popularităţii lor şi, în acelaşi timp, poziţia lor în news feed-uri este îmbunătăţită.

Potrivit Bloomberg:

Unele pagini de Facebook şterse au fost vizualizate de utilizatori cu conturi reale şi false. De exemplu, Nation in Distress, o pagină conservatoare cu meme-uri, ce este urmărită de peste 3 milioane de utilizatori, precizează Internet Archive, care stochează versiuni istorice ale website-urilor şi ale altor conţinuturi online.

Acestea fiind spuse, nu toate conturile cu mulţi followeri şterse au fost conservatoare. De exemplu, Reverb Press avea peste 700.000 de followeri şi i-a atacat în mod constant pe preşedintele american Donald Trump şi pe republicani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe