Viorel Berliba, fostul avocat a lui Filat, arestat pentru 30 de zile

Justiţie
Justiţie (facebook.com)

Avocatul Viorel Berliba care a fost reţinut la 9 octombrie de procurorii anticorupţie într-un dosar de corupţie, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciarul numărul 16, Pruncul.

Viorel Berliba, care a fost şi apărătorul lui Vlad Filat, a declarat pentru protv.md că s-ar fi intentat un dosar fals şi că decizia instanţei ar fi abuzivă. Avocaţii acestuia au menţionat că vor contesta decizia deoarece Berliba nu prezintă pericol social şi nu sunt administrate probele apărării.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, Berliba în calitate de conducător de doctorat şi membru al comisiei de susţinere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universităţii de Stat din Moldova (USM), ar fi oferit mită în mai multe tranşe decanului Facultăţii de Drept a USM, Sergiu Brânză.

Acesta ar fi acţionat în interesul a doi studenţi doctoranzi, dar şi în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Ştiinţific, dar şi remunerat pentru desfăşurarea calitativă a activităţii de conducător de doctorat. Sergiu Brânză, în schimbul banilor, urma să faciliteze susţinerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

Decanul Facultăţii de Drept de la USM, a fost de asemenea, plasat joi în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul CNA. Ambii bănuiţi nu recunosc acuzaţiile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe